Op weg naar 25 jaar Kleiburg... 2014- 2019

De vereniging heeft "'t Dijckhuis" en al haar vriendelijke medewerkers na 2 jaar inmiddels omarmd. De locatie wordt gedeeld met de bridgeverenigingen Brogilo en Vierpolders. De samenwerking verloopt prima. Kleiburg speelt op 6 dagdelen, te weten: maandagmiddag/-avond, dinsdagmiddag/-avond, woensdagmiddag en donderdagavond. De viertallencompetitie vindt 5x per jaar op woensdagavond plaats.
Het dagelijks bestuur bestond uit voorzitter Marja Blom, penningmeester Hans Jansen en secretaris Eta Geuzebroek. Wim Lesterhuis werd in 2016 algemeen bestuurslid en nam de plaats in van Nico Groenewegen. Wil Kluijtmans, 2e penningmeester, werd in 2017 opgevolgd door Truus Hemstra. Helaas werd Marja ziek. Dat belette haar niet om zich nog steeds met volle overgave tot het laatste moment in te zetten voor de vereniging. Zij was heel open over haar ziekte. In het Bridgenieuws van maart 2016 schreef zij haar laatste, altijd positieve, voorwoord. Marja overleed op 5 april 2016. Nico Groenewegen werd waarnemend voorzitter. Hans Lap volgde hem in november 2016 op als voorzitter. Gert Roest, penningmeester van 2000 tot 2012, overleed in mei 2016.
Sinds jaar en dag is Herma Stricker verantwoordelijk voor de ledenadministratie en Els Stalpers voor het Bridgenieuws. Wout Geuzebroek is nu al weer 6 jaar onze webbeheerder.
Op alle dagdelen zijn er een coördinator en een wedstrijdleider, vrijwilligers die de tafels dekken en gekwalificeerde arbiters. Dankzij al deze vrijwilligers kunt u zo aanschuiven aan de bridgetafel en genieten van een leuke middag of avond.

Aan de vele drives, die binnen de vereniging door alweer vrijwilligers werden georganiseerd, werd een nieuwe toegevoegd. In februari 2014 werd de eerste Nostalgiedrive gehouden. Hoe deze tot stand kwam, leest u in het volgende stukje geschreven door Hans Oole.

Nostalgiedrive.
Het idee van deze drive is oorspronkelijk van Toon Verschuren. Toon leidde op donderdagmiddag in de Infirmerie de instuifbridge. Daarnaast organiseerde hij ook andere drives. Het meest bekend was de zogenaamde 4- kernendrive. Op 4 verschillende locaties werd gebridged en daarbij moesten de deelnemers zich, bij voorkeur per fiets, van de ene naar de andere locatie verplaatsen. Daarbij vroeg Toon mij hem te helpen bij de organisatie van deze drives. Ik kende hem van de instuifbridge. Het klikte meteen en zo'n 4 jaar achtereen is deze drive met succes georganiseerd. Toen onze vaste eindlocatie aan de Ommeloop niet meer beschikbaar was, verdween deze drive. Op een van de ledenvergaderingen van Kleiburg vroeg hij toestemming uit naam van Kleiburg een drive te organiseren. Een en ander was nog niet geheel uitgekristalliseerd en was het antwoord van het bestuur noch afwijzend, noch positief. Daarom besloten Toon en ik op persoonlijke titel een drive te organiseren, die iets anders moest zijn dan standaard. We kwamen op het idee van een Nostalgiedrive, een drive zonder gebruikmaking van de scorekastjes, biddingboxen en de scores moest men samen uitrekenen. Tegen het niet gebruiken van de biddingboxen kwamen nogal wat bezwaren, dus flexibel als we waren (zijn), besloten we die toch te gebruiken. De locatie was snel gevonden namelijk "De Gaffelaar" in Zwartewaal. De gezellige locatie, de prima verzorgde lunch en weer even anders bridgen dan gewoon, bleken een dermate succes dat deze drive, inmiddels door Kleiburg omarmd, niet meer is weg te denken in het al zo drukke programma van bridgers.

image107 image108 image109

Naast de Nieuwjaarsdrive, de Midwinterdrive en het Zomeravondbridge werden de volgende drives nieuw leven in geblazen:

In 2015:

De dauwtrapdrive. Karin Pelders, Marja Blom en Riet von Faber kregen in alle vroegte weer een groep op de been. De organisatie was samen met hen in handen van Chris en Jannie Teljeur.

image110 image111
In 2016:

De Ladiesdrive. Georganiseerd door een groep enthousiaste heren om de dames een gezellige avond te bezorgen.

image112 image113
In 2018: The Battle of the Sexes. Georganiseerd door Rosa Noordermeer en Wim Lesterhuis.
In 2018:

Fietsen en bridge. Els Venekamp en Wim Lesterhuis zorgden ervoor dat deze drive opnieuw werd gehouden. De weergoden waren die dag goed geluimd. Een zonovergoten dag.

image114 image115

In 2015 en 2016 kon Tennis en Bridge nog doorgaan. In 2017 waren er te weinig deelnemers om dit te kunnen organiseren. Het is lang een succes geweest.

De bridgeweekenden zijn ook niet meer weg te denken uit onze vereniging. Els Stalpers en Hans Jansen organiseerden dit de laatste jaren. In 2017 gaf Hans het stokje over aan Wim Lesterhuis. In de afgelopen periode verbleven we op de volgende locaties:

In 2014-

naar Valkenburg. Op zaterdag met de bus naar Maastricht, onder andere genieten van het mooie weer op een van de vele leuke terrasjes of van een stadswandeling. In dit weekend werd de eerste nationale KBQ ( Kleiburg Bridge Quiz) geïntroduceerd. Door Fer en Marion Otte in elkaar gezet en vol verve gebracht. De KBQ is inmiddels een vast en populair onderdeel van het bridgeweekend.

image116 image117
In 2015- naar Vierhouten. Zaterdag kon men er voor kiezen met de bus naar Deventer te gaan om daar eventueel een stadswandeling te maken.
In 2016-

naar Waalwijk. Op zaterdag naar keuze met de bus naar Den Bosch. Thea Kommers kon 's avonds haar kamer niet in. Gelukkig waren ergens nog een slaaphemd, een tandenborstel en een bed. Zo kwam het toch nog goed. Bridge Mineur bezong dit weekend in muzikale gedichten.

image118 image119
In 2017- naar Zuidlaren. U weet wel"¦ van Berend Botje. In de bus werd het een vrolijke boel. Peter Hoevenaars schreef op een bekende melodie van Andre van Duin het onderstaande toepasselijke lied, eigenlijk een soort clublied, dat uit volle borst werd meegezongen. Op zaterdag reed de bus naar Groningen. Daar kon men deelnemen aan een rondvaart.

Kleiburg clublied "Hallo, hallee".

Refrein: Hallo, hallee, wie bridget er mee.
Laat ons de kaarten maar vast schudden.
Hallo, hallee, doe allen mee.
Want bridgen is plezier voor meer dan twee.

Coupletten:
Wij zijn allemaal stapelgek op bridgen.
Elke week gaan wij naar 't Dijckhuis toe.
En van sport gaan wij beslist niet switchen,
want wij spelen graag troef en sans atout.

Bridgen is de lust in onze levens.
Zonder kunnen wij dus echt niet meer.
Anders gaan wij ons bepaald vervelen.
Dus daarom het refrein nog maar een keer.

Vandaag de start van weer 3 dagen samen.
Kleiburgbridgers met elkaar op stap.
Alle kaarters zullen straks beamen.
Els en Wim die regelden dit knap.

In 2018-

naar Texel. Op zaterdag kon je deelnemen aan een rondrit over het eiland. Van een lokale gids kregen we veel informatie. De rest van de middag was vrij te besteden.

image120 image121

Over de laatste 5 jaar van onze vereniging is niet zoveel te melden. Het ligt allemaal nog goed in het geheugen. Alles loopt op rolletjes dankzij een goed functionerend en enthousiast bestuur, de vele vrijwilligers en u als betrokken bridger. Verslagen van alle evenementen kunt u nalezen op onze mooie website, voorzien van leuke foto's. Maar wist u nog dat Marja Blom in 2014 bezoek kreeg van de NBB? De bond wilde een interview met haar als voorzitter van een van de grootste bridgeverenigingen van Nederland. Het interview heeft later in het bondsblad gestaan.

pagebreak

image122

pagebreak

image123

pagebreak

image124

pagebreak

 

image125

Er wordt nog steeds gerookt!!

In het verslag van de ledenvergadering van 2013 werd voor het eerst gesproken over het afschaffen van de letters "NR" van Niet Roken. Op 11 maart 2015 werd in een extra ledenvergadering besloten voortaan als " BV Kleiburg" verder te gaan.
Daarvoor moesten eerst de statuten worden gewijzigd. Dat gebeurde en vanaf juni 2015 is dat de nieuwe officiële naam.

 

Onze voorzitter, Hans Lap, vond onze vereniging " the place to be". Het Bridgenieuws van december 2016 kreeg deze zin op de omslag. In februari 2017 kreeg ons verenigingsblad een geheel nieuw jasje.

image126

Om het ledental op peil te houden is in de loop van 25 jaar Kleiburg door meerdere mensen met diverse methodes bridgeles gegeven. Een overzicht van de methodes:

image127 image128 image129 image130 image131

 

image132

Ook het bridgeseizoen van 2017 startte weer met een cursus voor beginners. Er meldden zich liefst 36 deelnemers, die leerden bridgen met de methode "Bridge in een flits".
Een groot aantal van hen is op een van de dagdelen ingestroomd.

 

25 jaar
Met Kleiburg kijken we 25 jaar terug
En wat gingen al die jaren toch vlug,
Maar als je de foto's ziet,
Geloof je het bijna niet,
Je kent ook je zelf bijna niet meer terug

Jaap Vogel

Tja, dan was dit het zo ongeveer... 25 jaar geschiedenis van onze vereniging "BV Kleiburg". Een vereniging die staat als een huis, geen kaartenhuis in dit geval. Die de drie "S-en"van Sociaal, Sportief en Saamhorig hoog in het vaandel heeft. Die ons met elkaar verbindt en waar lief en leed wordt gedeeld. Een vereniging die ons vertrouwen geeft samen door te gaan naar het volgend... en het volgend... lustrum. Laten we daar maar vast op toosten. Proost!!

image133

pagebreak

image134 image148
image135 image136
image137 image139
image138 image140
image141
image150 image144
image142 image146
image152 image147
image149 image145 image151 image143

pagebreak

image153 image155
image154 image167 image156
image157 image158
image159 image160
image161
image162
image164
image166 image163
image165