Zo ging het verder... 1999-2004

In deze periode groeide het ledenaantal flink en er werd uitgebreid met nog meer dagdelen. In februari 2001 telde de vereniging 260 leden. De maandagmiddag kwam erbij en van 2002 tot 2004 werd ook gespeeld op de woensdagavond. In 2002 werd vanaf de Zomeravonddrives tot oktober in de "Geuzenstaete" gebridged. De woensdagavond speelde tot oktober in het "Catharina Gasthuis".
Ook werd op woensdagmiddag gebridged. Deze middag hoorde (nog) niet bij "NRBV Kleiburg". Meer hierover leest u in het volgende ingestuurde stukje, geschreven door Ati Kaspers.

FEMMES ATOUT.

Heel lang geleden, niemand weet meer in welk jaartal, was er de vereniging van huisvrouwen. Een groepje vrouwen vroeg zich af of er niet gebridged kon worden en zo ontstond een damesbridgeclub. image23 Er werd een prijsvraag uitgeschreven om een naam te verzinnen en dat werd "Femmes Atout". Het was geen vereniging, er waren geen statuten of wedstrijdreglement. Zaal Dedert in Brielle werd de plek waar de dames iedere woensdagmiddag bij elkaar kwamen, geheel vrijblijvend, een inloopmiddag, op basis van binnenkomst, maar wel in een soort competitieverband. Alles werd nog met de hand gedaan, ook de uitslag was een week later pas bekend. Later werd de bridgelocatie "De Goote" en nog wat later de "Schakel". Dit alles onder de bezielende leiding van Elly van Zanten Solleveld, die trouwens nog steeds op woensdagmiddag bridget.

Bij de overgang in 2012 naar Kleiburg is afgesproken dat Elly de leiding over het dagdeel zou houden, dat alleen vrouwen lid konden worden van de woensdagmiddag, dat leden op vrijwillige basis lid zouden worden van de bond en dat de contributie dus lager zou zijn, namelijk minus de bijdrage die de vereniging verschuldigd is aan de bond. Dat zou maar tijdelijk zijn. Uiteindelijk zou het dagdeel op dezelfde wijze georganiseerd worden als de andere dagdelen. Later is ook de beslissing genomen dat heren lid konden worden van de woensdagmiddag.

Tot op de dag van vandaag is het een fijne gezellige club.

image24

Het dagelijks bestuur bestond in deze periode uit Dick Monster, voorzitter, Joop Walop,penningmeester, later opgevolgd door Gert Roest, Marja Blom, secretaris en Corrie Koppenol als 2e secretaris. Het Bridgenieuws werd gemaakt door Michaël Kariem, vanaf 2001 op A5 formaat.

Het bestuur zou in deze periode te maken krijgen met een dreigende sluiting van de Goote. In 2003 werd een nieuwe commissie "Huisvesting" opgericht. Vanaf die tijd zou dit onderwerp steeds terugkeren op de agenda.

De bridgeweekenden zorgden weer voor veel plezier.

image25

In 2000 ging men naar Vledder. Er werd een bezoek gebracht aan de glasblazerij in Dalen. Omdat Vledder goed was bevallen, ging er in 2001 ook weer een bus bridgers naar toe. Daar gebeurde het volgende: Mia Smelt, u weet wel van "Moeders wil is wet", een radioprogramma dat van 1949 tot 1974 werd uitgezonden door de KRO, werd vergeten in het hotel toen de groep naar een museum in Rolde ging. Zij werd alsnog met een taxi opgehaald. Ook reed men nog even langs het huis van Hans Wiegel om te zwaaien. Laat hij op dat moment net buiten staan en terugzwaaien!!!

In 2002 ging de reis naar Zeddam. Er werd een rondrit gemaakt met 3 huifkarren. Daar werd uit volle borst gezongen. Eric Scheurleer heeft wel even achter de huifkar aan gerend. Hij was, onopgemerkt door de koetsier, uitgestapt om foto's te maken. Zulke capriolen hebben we onze huidige huisfotograaf Rob Looijen nog nooit zien maken.

image26

In 2003 toog men naar hotel "De Foreesten" in Vierhouten.

image27

De organisatie had een speurtocht uitgezet met allerlei leuke opdrachten. Deze moest je in groepjes uitvoeren. Op loopafstand van het hotel lag "Het Verscholen Dorp". Dit werd in de Tweede Wereldoorlog door onderduikers gebruikt. Een groep ging theedrinken in hotel "De Malle Jan", maar ze wilden niet door de anderen gezien worden. Daarom gingen ze, tot verbazing van de hotelgasten, onder de tafel zitten.

image28

Jarenlang heeft Marry Nasveld aan het einde van het bridgeweekend een gedicht gemaakt over alles wat er tijdens het weekend gebeurde.

Naast de al bestaande drives werden de leden op meer gebieden actief. Zo ontstonden bijvoorbeeld "Bowlen en Bridge" (tot en met 2006) georganiseerd door Els Stalpers en Dik Been en "Tennis en Bridge" (tot en met 2016), in het begin georganiseerd door Anja Albert en Corrie Faasse, later door Marja Blom en Jaap Vogel. Mocht de denksport niet lukken, dan kon je hier altijd nog scoren!!

image29 image30

In november 2000 werd de eerste "Viertallencompetitie" gestart o.l.v. Wouter van den Berge en Harry Nauta. In 2001/2002 organiseerden ze dit nog eens op 2 avonden. Later, van 2006 tot 2008 nam Jan Stricker de organisatie op zich. Nu doen Jaap Vogel en Wouter van den Berge dit al vele jaren. Jaap startte in deze periode ook met het geven van workshops. De eerste workshop had als onderwerp "Speelplan met troefcontracten". En hij doet dit nog steeds, want met bridgen ben je echt nooit uitgeleerd!!

image31

De Nieuwjaarsdrive op 5 januari 2003 was een bijzondere drive omdat we om Euro's speelden. Ieder kreeg aan het begin een bepaald bedrag en degene die aan het eind het hoogste bedrag had, was de winnaar. Was je al snel door je geld heen, dan kon je bij de bank terecht voor een lening.
Onze penningmeester was de eerste die een lening af moest sluiten!!!

Op zaterdag 27 september 2003 werd een Unicefdrive georganiseerd in de Merel te Rockanje. Deze heeft een bedrag van €3530,-- opgebracht voor een schoonwater project in Bangladesh.
Ook werd er een laddercompetitie gehouden en op zondagmiddag kon er 4x "Winterbridge" gespeeld worden, een instuifmiddag.

image32

Om ook thuis nog gezellig te kunnen bridgen en te oefenen werd "het koffertje" bedacht. Inmiddels zijn er 6 in omloop en is er zelfs een koffertje voor beginners.

In september 2003 werd in de Goote een "Open Bridgedag" gehouden. Men hoopte op die dag jong en oud te interesseren voor het bridgespel. Onder toeziend oog van vrijwilligers kon er gebridged worden om zo daadwerkelijk kennis te maken met het bridgespel.

Viering van het 2e lustrum.

image33

De lustrumdrive, gesponsord door Merwede Staal, werd gehouden op 31 januari 2004. Het lustrumfeest werd op 7 februari 2004 gevierd in "Het Wapen van Marion" te Oostvoorne. Daar trad de cabaretgroep "Dubbelfout" op. Het werd een gezellig samenzijn, waarbij tot in de kleine uurtjes volop gebruik gemaakt werd van de dansvloer.

 

image34 image35

 

image36 image37

 

image38 image39