Een bloeiende vereniging... 2009-2014

In de Schakel, ons gezellige bridgehuis, speelden we inmiddels op 5 dagdelen: de maandagmiddag/-avond, de dinsdagmiddag/-avond en de donderdagavond. Voor al deze dagdelen waren wedstrijdleiders, coördinatoren en arbiters nodig. Vrijwilligers achter de bar, vrijwilligers die zorgden dat de bar gevuld was, materiaalmensen, kleedjes- en theedoekenwassers, vrijwilligers die cursussen gaven of workshops, de entree vorstvrij hielden, krantjes rondbrachten, bridgeweekenden organiseerden, hapjes in de keuken maakten, vrijwilligers die een cursus AED volgden, enz. enz. Ongetwijfeld zijn wij nog diverse taken vergeten. Er waren op een zeker moment 82 vrijwilligers. Door al die actieve en betrokken leden reilde en zeilde Kleiburg onder toeziend oog van het bestuur. De voorzitter, Dick Monster, werd in 2012 opgevolgd door Marja Blom. Dick is 13 jaar voorzitter geweest.

image79

Voor zijn jarenlange verdiensten voor Kleiburg werd hij door de Nederlandse Bridgebond onderscheiden met "een Kei". Eta Geuzebroek volgde in 2011 Corrie Koppenol op als secretaris. Wil Kluijtmans werd in 2012 penningmeester en nam de plaats in van Gert Roest. Het jaar daarop werd Hans Jansen 1e penningmeester en Wil 2e. Riet von Faber was afgetreden als algemeen bestuurslid. Ina Moerland, coördinator horeca en algemeen bestuurslid, is in december 2012 overleden.
Inmiddels werd de website van Kleiburg ondergebracht bij de NBB met als webmaster Wout Geuzebroek.

Vanaf september 2009 werd op de bovenverdieping van de Schakel een lokaal ingericht als leslokaal voor de beginnende bridgers. In de zomervakantie werd het lokaal opgeknapt en kreeg ook de bridgezaal een opfrisbeurt.

image81 image82 image83

 

image80 image84 image85

Van de bar werd veel gebruik gemaakt. 's Avonds moesten de mensen die bardienst hadden vaak aankondigen dat het tijd was voor het laatste glaasje. Soms zelfs echt al de lichten uit doen om de nog lang napratende leden naar huis te doen gaan. Gezelligheid kent geen tijd... De wijnkenners stelden voor om eens een andere wijn te schenken. U kent dat wel: zoveel hoofden, zoveel zinnen!

Het bestuur organiseerde in 2010, samen met de barcommissie, een heuse wijnproefavond. Een wijnhuis presenteerde diverse wijnen. Deze moesten allemaal worden geproefd: slokje... spoelen... uitspugen... stukje brood en vervolgens noteren hoe de wijn smaakte. Niet iedereen hield zich aan het slokje, spoelen, uitspugen. Het werd een vrolijke avond, waar uiteindelijk toch nieuwe wijnen werden geselecteerd.

De vrijwilligers werd een BBQ aangeboden, gevolgd door een gezellige avond. Op deze wijze wilde het bestuur alle vrijwilligers bedanken voor 5 jaar enthousiaste inzet. De avond werd vrolijk afgesloten met het samen zingen van "Het Kleiburg Klutslied". Op de wijs van het Oranje Klutslied, dat tijdens het WK voetbal werd gezongen. Het refrein ging zo:

Daarom blijven wij fijn bridgen
en dat doen wij in Den Briel.
Nee, van club gaan wij niet switchen.
Kleiburg zit in onze ziel.

image86 image87 image88

Het gaat goed met de vereniging. Een groot ledenaantal, in maart 2011 werd het 400ste lid ingeschreven, financieel gezond, een groep nieuwe cursisten, een goede speellocatie, veel enthousiaste vrijwilligers en een goed functionerend bestuur. Ondanks dit alles hing er toch een dreigende schaduw boven Kleiburg. De huisvesting van de vereniging in de Schakel was op termijn allerminst zeker. De gemeente Brielle had andere plannen met het gebouw aan de Rik.
De praktijkschool zou moeten verhuizen naar het nieuw te bouwen Maerlant College aan de Hossebos. In plaats daarvan zou de ZMLK school "Maarland" in het gebouw aan de Rik komen en daar samen met het streekarchief en Kleiburg de ruimte moeten verdelen. Het was maar de vraag of Kleiburg er dan kon blijven. Er werd een adviescommissie in het leven geroepen om alle voor- en nadelen van huren of kopen te onderzoeken. Later werd deze uitgebreid met een nieuwe taakgroep " Huisvesting". Bouwplannen werden ontworpen, ideeën uitgewerkt met een architect en er werd veel vergaderd met de gemeente. Ondanks alle inspanningen van het bestuur konden we er niet blijven. We moesten met pijn in ons hart afscheid nemen van ons bridgehuis aan de Rik. Op de extra ledenvergadering, op 12 juli 2012, werd besloten naar het Dijckhuis in Vierpolders te verhuizen.
Na de verhuizing naar het Dijckhuis, zou Femmes Atout bij Kleiburg aansluiten en speelden we vanaf dat moment op 6 dagdelen.

Einde van het "SCHAKEL" tijdperk

image89

Begin van het "DIJCKHUIS" tijdperk

image90

We gingen met onze tijd mee. Na het gebruik van de reizende scorekaart, de invoer van de uitslagen in het Scanzoapparaat werden nu Bridgemates in gebruik genomen.

De bridgeweekenden gingen gewoon door. Elk eerste weekend van november met een volle bus enthousiaste Kleiburgers op stap. Een kort overzicht:

In 2010 - naar Asten. Door de organisatie op het laatste moment geregeld. De geplande bestemming Berg en Dal werd door hotel Erica daar geannuleerd, omdat zij aan een bruiloft de voorkeur gaven.
In 2011 - naar Millingen aan de Rijn. Zaterdag een prachtige dag. De S van sportief: er werd gefietst en gewandeld. De S van saamhorig: in groepjes ging men met de bus naar Kleve of Nijmegen. De S van sociaal is alom aanwezig.
In 2012 - naar Ootmarsum. Er was zaterdagmorgen in de stromende regen een rondleiding met een gids. Daarna werd genoten van een Twentse Koffietafel.
In 2013 - naar Zeddam. Zaterdagmiddag kon men deelnemen aan een high tea.

De bridgekalender stond weer goed vol:

de Nieuwjaarsdrive
de Zomeravondbridge
de Kampioensdrive in 2013 en 2014
de Dijckhuisdrive. Deze werd en wordt georganiseerd door de 3 bridgeverenigingen in samenwerking met het Dijckhuis.
de Ladiesdrive in 2010, 2011 en 2012
en nog steeds Tennis en Bridge.

Nieuw in 2009: de Midwinterdrive. In de binnenstad van Brielle werd op 7 verschillende locaties gebridged. Een uitstekende organisatie, het ontmoeten van andere leden van andere dagdelen, slenteren door de winkelstraat en na afloop een drukke en gezellige prijsuitreiking. Een succes en daarom wordt ook deze MWD nog steeds georganiseerd.

image91 image92 image93

 

image94 image95 image96

 

image97 image98 image99

De activiteiten stopten niet met de verhuizing naar het Dijckhuis. De vele vrijwilligers hadden en hebben ook hier hun taak. Er werden weer beginnerscursussen georganiseerd. Ook kon men tijdens de diverse workshops het geheugen nog eens opfrissen of nieuwe speelplannen bedenken. De viertallenavonden speelden in 2 lijnen en nu zijn er zelfs 3 lijnen. De pakkende limericks van Jaap zijn niet meer weg te denken. Leuke avonden, waar het samen uitrekenen van de score voor veel gezelligheid en commotie zorgt!

Mocht dit seizoen het viertallen
Alle teams goed zijn bevallen
U kunt er van op aan
Dat we door zullen gaan
En hopelijk weer met z'n allen

Ineens bestonden we 20 jaar!!! De tijd vliegt. Het feest werd gevierd in de Expo Haringvliet in Stellendam op 5 april 2014. Er deden 122 paren mee. Het werd een bijzondere dag met bridgen, eten en optredens. Zo zagen we Kaatje en Keetje terug, de inmiddels ouder geworden, maar nog steeds actieve nonnen. Een groep zong het gezelschap toe als "Farce Majeur". Het refrein van hun lied luidde heel toepasselijk : "Het bridgespel dat heeft mij gegrepen. Het bridgespel heeft mij in zijn greep". Het zangspel "De rechtszaal" werd nog een keer opgevoerd. Tijdens het buffet speelde het eenmansorkest van Joop Meulmeester. Heerlijke meezingers en de voetjes gingen zelfs van de vloer. Herma en Jan Stricker werden deze dag in het zonnetje gezet en benoemd tot "lid van verdienste" als dank voor hun jarenlange inzet voor de vereniging. Een uitgebreid verslag van deze lustrumviering, geschreven door Rob Kramp en met leuke foto's gemaakt door Rob Looijen, vindt u op de website in het archief.

image100
image101 image102
image104

 

image103 image105 image106

Nu op weg naar de 25 jaar... een kwart eeuw!!! Klinkt geweldig, toch. Gaat u ook mee??